Attributen opslaan

0%

Man tot zondag : 9:00uur tot 20:00uur
Dijkstraat 18, Hamme, 9220

auto verkopen voor export

Auto verkopen voor export
Een tweedehands auto verkopen is niet altijd even eenvoudig. Veel merken en modellen zijn in trek op de tweedehands markt voor auto’s, maar dit is helaas niet voor iedere auto het geval. Dit kan worden veroorzaakt door de staat van de auto, de kleur, het model of het merk. In Nederland en België zijn particulieren grotendeels op zoek naar bepaalde type auto’s, waardoor er voor auto’s die niet binnen deze eisen vallen vaak een kleinere vraag ontstaat vanuit de markt. Gelukkig is ook voor deze auto’s een eenvoudige oplossing. Zo kan het exporteren van de auto voor de export een uitkomst bieden.
1 Step 1
Auto verkopen voor export .Gratis en zonder registratie.
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

WAAROM EEN AUTO VERKOPEN VOOR EXPORT?

Verkoopt u een auto aan iemand die in een ander land woont, dan hebben we het over het exporteren van een auto. De auto wordt hierbij niet langer gebruikt door een inwoner woonachtig in Nederland of België, maar wordt overgeschreven naar een eigenaar in een ander land. Als u een auto wilt exporteren, wijkt dit proces enigszins af van het normale overschrijfproces. Het kenteken dat aan de auto is gekoppeld moet bijvoorbeeld bij de RDW worden doorgehaald. In de meeste gevallen kan de koper van de auto hier bij helpen, met name als hij of hij handelt in de verkoop van tweedehands auto’s. Mocht de koper hier niet bij kunnen helpen is er altijd nog de mogelijkheid om contact op te nemen met de Rijksdienst voor Wegvervoer (RDW).

Waarom eigenlijk een auto exporteren?

Vooraf is het natuurlijk allereerst belangrijk om de vraag te stellen: waarom zou ik mijn auto exporteren? Zoals eerder al aangegeven verschilt de vraag naar tweedehands auto’s in het buitenland vaak met de vraag naar tweedehands auto’s in ons eigen land. Waar in Nederland en België de kleine stadsauto’s steeds vaker opduiken in het straatbeeld, zijn in Oost-Europa de grotere auto’s nog altijd erg in trek. Maar ook is er vanuit Afrika veel vraag naar auto’s, merken en modellen die minder geschikt zijn om verkocht te worden in ons eigen land. Het exporteren van een auto kan hierdoor uitkomst bieden. Het betreft hierbij voornamelijk Japanse en Koreaanse merken. Onder bijzondere omstandigheden zijn Duitse merken als Opel en Volkswagen ook nog geschikt voor de export.

 

Zoals we al aangaven, zijn Japanse en Koreaanse merken zoals Mazda, Toyota en Hyundai bijzonder geschikt voor export naar Afrikaanse landen. Er is vooral vanuit landen als Ghana, Kameroen en Nigeria veel vraag naar dit type auto. Een tweedehands auto exporteren naar Oekraïne is vooral een goede optie als u beschikt over een Opel. Volkswagens zijn daarentegen meer in trek in landen als Tsjechië, Bulgarije en Polen. Voorwaarde is overigens wel dat al deze auto’s zijn uitgerust met Euro III-motoren (als het om diesel gaat).

Tabs-image-style-two-3-min

Waar moet je rekening mee houden bij het exporteren van een tweedehands auto?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat bij de verkoop van een tweedehands auto aan een persoon in het buitenland de koper de auto dient uit te voeren. Dit moet gebeuren aan de hand van alle papieren die betrekking hebben op de auto. De kentekenkaart met de tenaamstellingscodes of de oude papieren Deel 1A, deel 1B zijn nodig om de overschrijving te regelen. Hiervoor kunt u terecht bij het RDW-keuringsstation of de RDW-balie, maar het is ook mogelijk om de overschrijving uit te voeren bij een bedrijf dat door de RDW is bevoegd om auto’s uit te voeren. Het is hierbij belangrijk om de kentekenplaten en een geldige legitimatie mee te nemen. Op de locatie waar u de tweedehands auto wilt exporteren betaalt u vervolgens een klein bedrag (circa € 10) voor het uitvoeren van de auto. De medewerkers gaan vervolgens aan de slag met behulp van de documenten, ID-kaart en kentekenplaten. Als een medewerker van de RDW-servicedesk of een erkend bedrijf de auto exporteert, ontvangt u een bewijs van de uitvoering. Dit wordt ook wel een vrijwaringsbewijs genoemd. Dit is een bewijs dat aangeeft dat de auto is uitgevoerd en niet langer meer op uw naam staat. Bij eventuele boetes of andere ongeregeldheden kunt u hiermee aantonen dat dit bij de nieuwe eigenaar moet worden verhaald. De wegenbelasting stopt automatisch en eventueel teveel betaalde belastingen worden verrekend of terugbetaald. In sommige gevallen kunt u een deel van de betaalde motorrijtuigenbelasting terugkrijgen bij het exporteren van een tweedehands auto.
opkoperwagens.be